A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A CRUDO Movimiento Társulat nemzetközi, két napos, nyitott workshopot tart!

Idan Sharabi izraeli koreográfus legújabb darabján dolgozik az Inversedance Társulattal, emellett 4 napos exkluzív intenzív workshoppal várja a hivatásos táncművészeket. Jövő hét kedden megnyitjuk kreatív terünk kapuit a nyilvánosság előtt, nagy szeretettel várunk minden táncművészet iránt érdeklődőt az Inversedance nyílt estjére.

Szeretsz mozogni és már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy ellátogass egy táncórára, mozgás alapú tréningre? Érdekelnek a különböző táncstílusok, műfajok, de nem tudod, hogy hol is kezd? Esetleg már régóta táncolsz és kipróbálnál valami újat, vagy intenzíven átmozgatnád magad akár reggeltől estig? Legyél akár kezdő, haladó, visszajáró maratonozó vagy új résztvevő várunk Budapest legjobb modern és kortárs tánc tanáraival a város és a Műhely Alapítvány egyik legrégebbi táncnépszerűsítő programján. Nem lehet elég korán kezdeni: a gyerekeket is várjuk a nekik szervezett kreatív tánc- és jógaórákra, 6 éves kortól!

Az L1 Egyesület 2016-ban 15. alkalommal szervezi meg éves kiemelt eseményét az L1danceFest-et.  A 2002 óta létező fesztivál a kezdeti időkben csak egy-egy nap erejéig fogadott nemzetközi vendéget, majd folyamatosan hívott meg külföldi művészeket. Az elmúlt években igazi nemzetközi táncfesztivállá válhatott, egyedüliként Magyarországon. A fesztivál idén jubileumra készül, aminek alkalmából 10-napos eseménnyé duzzadt az alapfesztivál, benne egy komoly 3-napos workshop blokk.

A Budapest Táncszínház szervezésével 2016-ban is megrendezésre kerül immár a XV. Nemzetközi Tánckurzus a DEPO stúdióban! 2016. Augusztus 1-től Augusztus 19-ig. A kurzusra előjelentkezés szükséges e-mail formájában.

Július 18. és 22. közt intenzív kortárstánc-workshopot szervez a KET fiatal, pályakezdő táncosok részére. A jelentkezéseket július 10-ig várják. A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően és négy intézmény (Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej; Krakowski Teatr Tańca; Akademie múzických umění v Praze; Közép-európa Táncszínház) összefogásának eredményeként jött létre az a program, melynek keretében 4 országban szerveznek térítésmentes tánckurzust fiatal, pályakezdő táncművészek részére.

Az eddigi évek sikerein fellelkesülve idén is megrendezzük nyári Táncfúziónkat a Jurányi Inkubátorházban. Ez év érdekessége, hogy az egyhetes kurzusunkat kifejezetten haladók számára hirdetjük, és a korábbi évek résztvevőinek igényeit figyelembe véve tömbösített formában, egy-egy délelőttöt áttáncolva találkozhatnak majd a jelentkezők a tánctanárokkal. A háromnapos kurzusunk a megszokott rend szerint, másfél órás, intenzív táncórákkal vár valamennyi táncolni szerető fiatalt.

 

5 oktatóval és 5 különböző típusú táncórával vár minden táncolni, mozogni vágyót a Közép-Európa Táncszínház a D.E.E.P. novemberi tánckurzusán, a IV. Sissi Őszi Tánchét kísérő programjaként. November 20-22. közt a Jurányiban a KET táncművészein kívül a társulattal dolgozó tréningvezetők és koreográfusok tartanak órát.

 

A PLACCC Fesztivál felhívást hirdet olyan professzionális kortárs táncosok, cirkuszművészek és fizikai színházi előadók részére, akik érdeklődnek a tér-specifikus tánc műfaja iránt.

Leo Mujic horvát származású táncos, koreográfus egy hetes nyári kurzust tart 2015. június 1. és 6. között Nemes Zsófia, a PR-Evolution Dance Company művészeti vezetőjének meghívására. A helyszínt a Magyar Táncművészeti főiskola biztosítja. A tréningen bárki részt vehet, aki rendelkezik professzionális táncművészeti előképzettséggel.