A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

 

2020. január 21., 19.00,  Hagyományok Háza, Színházterem 

A Magyar Kultúra Napját a Fókuszban a koreográfusok sorozat előadásával ünnepeljük a Hagyományok Házában négy kiváló együttes közreműködésével.

Mosóczi Istváné egy fájdalmasan korán befejezett életmű, koreográfiáit egyedi világlátása, a folklórhoz való játékos hozzáállása, a társadalom jellegzetes figuráinak és a történelem eseményeinek pontos színpadi megformálása, mindennapi érzéseink finom, lírai ábrázolása különös színfolttá emelik a színpadi néptánc történetében.
Az est második felében egy fiatal, ambiciózus koreográfus műveibe tekinthetünk bele. Moussa Ahmed az Urban Verbunk művészeti vezetőjeként alkotóként a hagyományainkat XXI. századi formában igyekszik a néző számára közelebb hozni, befogadhatóbbá tenni. Munkáit a néphagyomány mély és alapos ismerete mellett a színpad adta technikai lehetőségek kihasználása, bátor kísérletezések, a színpadi tér és kellékek a néptánc világában nem megszokott alkalmazása jellemzi.

mosoczimoussa

A koreográfiák bemutatása után lehetőséget nyújtunk az alkotókkal való beszélgetésre. A beszélgetés moderátora: Nemes Szilvia A műsor szerkesztője: Szögi Csaba

Fókuszban a koreográfusok sorozat
Néptánc - szerelem
Mosóczi István és Moussa Ahmed koreográfiái