A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíj alapítása 1998-ban történt. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges 30 év alatti előadó-, alkotóművészek, valamint 35 év alatti koreográfusok, tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel – foglalkozók pályakezdését.

A Fülöp Viktor Kossuth-díjas balettművészről elnevezett ösztöndíj alapítása 1998-ban történt. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal - elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel - foglalkozók pályakezdését. Az ösztöndíj egy éven át 10 fő részére, havi bruttó 200.000 Ft összegű támogatást jelent. Egy pályázó az ösztöndíjat legfeljebb három alkalommal nyerheti el.

Az urban dance és a kortárstánc első hazai találkozása a Trafóban. Egy olyan nap, amikor nem a különbségek számítanak, csak a mozgás szenvedélyes szeretete.

Az 1998 óta önszerveződő mozgalomként, majd 2002-től hivatalos formában és 2011-ben újjáalakult szervezeti felépítésben és tagsággal kibővült L1 Egyesület a magyar független előadó- és alkotóművészet képviselőit igyekszik legjobb szakmai tudásával segíteni kül- és belföldön egyaránt.

2013-ban új stratégia kidolgozására vállalkozunk, hogy új alapokra helyezzük a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést, illetve új távlatokat is nyithassunk az efféle munkáknak. Az útjára indított tehetség programunk visszaigazolta kezdeményezésük szükségességét. Eddig tizenöt fiatal koreográfus mutatkozhatott be (Jobbágy Bernadett, Újvári Milán, Pálfi Gabriella, Grecsó Zoltán, Ujszászi Dorottya, Varga Kinga, Gyulai Júlia, Halász Gábor, Szamosi Judit, Kiss Anikó, Simkó Beatrix, Túri Lajos Péter, Samu Kristók, Szarvas Krisztina, Mikó Dávid), akik közülük többen felkérést kaptak, hogy készítsenek önálló műveket. Simkó Beatrix demonstrációját pedig, 2017-ben Lábán Rudolf díjra jelölték. A sikeres bemutatkozások tapasztalatai nyomán a Közép-Európa Táncszínház, ebben az évben is kiírja a nyílt pályázatot.

A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult professzionális táncszínháza (1988), mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, ebben határozza meg önmagát, programszerűen kutatja és értelmezi a Kárpát-medence és régiójának mozgásvilágában kódolt sorsát.

A GG Tánc Eger- az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata, főállású munkatársat keres ASSZISZTENS munkakörbe, közalkalmazotti státuszba, azonnali kezdéssel.

A Kortárs Táncművészetért Alapítvány, illetve a COTEDA Kortárs Táncművészeti Nonprofit Kft megbízásából a Gangaray Trambulin nyílt pályázatot hirdet fiatal alkotóművészek részére. A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson pályakezdő alkotók részére.

A Lengyelországi Magyar Kulturális Év jegyében a SÍN Kulturális Központ együttműködésben a varsói Cialo Umysł Fesztivállal, a Varsói Balassi Intézet támogatásával pályázatot hirdet pályakezdő kortárs táncalkotók számára. A pályázat kiírói színpadi és helyszín-specifikus munkák létrehozásáról szóló terveket, koncepciókat várnak az IDŐ ÉS TÁNC témakörében. Idő és Tánc: pillanat, folyamat, az idő egy pontja, időkeret, időtartam, az idő a tánctörténet tükrében, az idő mint vezérelv. Vagy az idő mint szabadság, lázadás a határidők és időbeli keretek uralma ellen. 

A GG Tánc Eger- az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata, főállású munkatársat keres ASSZISZTENS munkakörbe, közalkalmazotti státuszba, azonnali kezdéssel.