A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Hodworks és az Unusual Symptoms közös előadása, a Coexist is bekerült a Tanzplattform Deutschland 2020 hivatalos programjába. Az 5 napos eseményre 558 német produkció pályázott, amiből 15 nyertes munka kerül bemutatásra Münchenben, március 4-től 8-ig.

A Coexist a Theater Bremen, az OFF Alapítvány és a Trafó Kortárs Művészetek Házának közös produkciója, amelyet a Goethe Intézet, a Conrad Naber Stiftung és a Műhely Alapítvány is támogatott. A Budapesten 2019 novemberében a Trafóban bemutatott előadás legközelebb december 19-én lesz látható Brémában.

coexist hod ofnergergely

Hód Adrienn és társulata közben újabb premierre készül: január 21-22-én mutatják be a Még egy táncelőadás munkacímet viselő produkciót, szintén a Trafóban. A többszörös Lábán- és Imre Zoltán-díjas koreográfus most is azokat a helyzeteket keresi, ahol eltörölhetőek a kortárstánc előadói és befogadói élményét előre kijelölő határok. Ezúttal azonban nem átfogó társadalmi problémák kerülnek fókuszba, hanem az előadás jelenségével, a néző, a táncosok és a koreográfus szerepkörével és tereivel foglalkozik. Közreműködnek: Jenna Jalonen, Molnár Csaba és Márcio Kerber Cannabarro táncosok, zongorán kísér: ifj. Balázs Elemér.

 

Forrás: Trafó , fotó: Ofner Gergely