A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Október 31-én lesz látható az évad első IZP estje a Nemzeti Táncszínházban, melynek keretében Egyed Bea: THE DARK NIGHT OF THE SOUL és Várnagy Kristóf: TEST EST / FIGURE ACT című darabjai kerülnek bemutatásra.

izp egyedvarnagy1

EGYED BEA - THE DARK NIGHT OF THE SOUL

Keresztes Szent János A lélek sötét éjszakája című műve szolgál az előadás gondolatmagjaként, melyben az Istennel való misztikus egység megélése után hirtelen Isten jelenlétének teljes hiányát tapasztalja meg a lélek. Hol húzódik meg a határ az elmebetegnek és a normálisnak címkézett emberek között?
Ki a normális és ki nem az? Mi a normális és mi nem az? És ki az, aki ezt eldönti?

Előadó: Egyed Bea
Látvány és jelmez: Kis Judit
Zene: Tarr Bernadett
Szöveg: Fekete Ádám
Fény: Payer Ferenc
Szakmai konzultáns: Hegymegi Máté
Koreográfia: Egyed Bea

//

VÁRNAGY KRISTÓF - TEST EST / FIGURE ACT

Az alázat, és emberség fontos attribútumai a kreációs folyamatnak, ami igyekszik részrehajlás nélkül, elfogulatlanul az önreflexió terében mozogni. Míg az intimitás mezején való létezés gyakorlása azért elengedhetetlen, hogy szabadon, szégyenérzet, félelem, vagy önös szándék nélkül engedhessük magunkat látni. Az előadás pedig a reprezentáció.

Koreográfia: Várnagy Kristóf
Előadók: Kiss Rebeka, Horváth Attila, Keresztes Patrik (Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Fülöp Viktor ösztöndíjasa)
Zene: Gryllus Ábris
Fény: Csiszár Mátyás
Jelmez: Csasznyi Blanka Flóra
Szövegkönyv: Kripner Gábor
Produkciós asszisztens: Kiss Rebeka
Fotó: Moving Target Photo

 

Támogatók: Emberi Erőforrások Minésztériuma, Nemzeti Kultúrális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, SÍN Művészeti Központ, Duda Éva Társulat Movein Stúdió.
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával, és a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósul meg.