A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A zenei résszel kibővült neves bécsi nemzetközi táncfesztiválon az egyes kategóriákban szinte már megszokott ázsiai fölény mellett kiemelkedő magyar sikerek is születtek. A profi táncművészképző iskolák 16 -19 év közötti hallgatóinak meghirdetett versenyen Nagy Franciska a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján első helyezett lett. 

nagyfranciska
Nagy Franciska

Ugyanebben a kategóriában megosztott harmadik díjat kapott Botos Gesztenye, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium idén végzett növendéke. A kortárs felnőtt szóló kategóriában Bujdosó Anna, aki 2013-ban fejezte be tanulmányait az akkor még főiskolaként működő Táncművészeti Egyetemen, második díjat kapott, Feicht Zoltán koreográfiájával. A Győri Balett szólistája Daichi Uematsu társulatának művészeti vezetője, Velekei László a művét adta elő, és a férfi felnőtt szóló kategóriában 3. helyezést ért el.

A verseny alapítója Sophia Li, a művészeti igazgatója pedig Téri Evelyn. A zsűri elnöke Susanne Kirnbauer, a testület magyar tagja pedig Szakály György volt.

Forrás: MTE