A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


BEMUTATÓ:  2019. február 26. , Nemzeti Táncszínház

Platón barlang hasonlata adta előadásunk indító gondolatát, ami jelenünkben különlegesen aktuális. Mikor elmosódik a határ a virtuális és valóságos világ között, igaznak mutatkoznak a látszatok…mi menthet meg minket a lebegéstől? Alphának lenni az életben, emberként és generációként.

Alpha olyan akár egy ritka „gyöngy”, ősi ereje, újító szellemisége viszi előre a körülötte lévők életét.
A digitális világba való születés új ajtókat, dimenziókat nyit számunkra, tudatunk különböző típusú valóságokat generál, testünk sokféle dimenziókat él át. Technológiához való viszonyunk, vele való kapcsolatunk egyre szorosabb, szinte már nélkülözhetetlen része az életünknek, mint egy kompromisszummentes fizikalitás, mint egy árnyék, ám ez csupán a kezdet.
Hová vezet mindez, és milyen szerep jut életükben a valóságnak? Hol is járunk éppen: a képzelőerő/technológia szabad játékában, vagy az „itt és most” testi/lelki elevenségében?

dart alpha

A DART – korábbi nevén DanceArt – egy folyamatosan alkotó kortárs táncegyüttes, amit 2013-ban Varga Kinga hívott életre. Tagjainak célja, hogy szerteágazó hazai és nemzetközi alkotókkal fenntartott jó szakmai kapcsolataik segítségével, olyan új formátumú produkciókat hozzanak létre, melyek a magyar és külföldi táncélet alkotói és nézői számára is egyaránt szórakoztatóak és figyelemfelkeltőek. Az együttes nemzetközi összetétele és az innovatív technológiák melletti elköteleződése teszi egyedülállóvá a társulatot.

Koreográfus: Varga Kinga
Táncművészek: Hannah Eden, Hortobágyi Brigitta, Bujdosó Anna, Krizsán Dániel, Kiss Tamás

Kosztümtervező: Napsugár von Bittera
Vizuáis vezető: Krajcsik Zsolt
Operatőr: Gábor András
Viszuális megvalósítás, vetítéstechnika: Kolibri Visual
Dramaturg: Lisztóczky Hajnal
Sminkmester: IpacSzilvi
Külön köszönet: Duna - Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, Szemlő - hegyi - barlang; Marosvölgyi Noémi

Az előadás a Nemzeti Táncszínház szervezésében és a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jön létre.