A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Ha nyár, akkor Táncbazár! A Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein idén a hagyományőrző magyar táncok mellett, vérpezsdítő flamencoval várják a tánckedvelő közönséget. A július 13 és 20. között negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Táncbazár Budapest egyik legszebb helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja a közönséget.

Ebben az évben a Táncbazár kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot a Magyar Állami Népi Együttes nyitja meg július 13-án, pénteken. A Magyar rapszódia című előadásuk a műfaj legfontosabb jegyeit magába építve, a tradícióra támaszkodva, abból inspirálódva hoz létre egy sajátos és egyedi táncrapszódiát.
Pirók Zsófia és a FlamenCorazonArte Táncszínház Flamenco Soul című előadásában Sevilla hangja szólal meg, Andalúzia napsugaras életérzését idézik meg a színpadon.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Táncrapszódia és a Spirit of Hungary című előadásait mutatja be. A Duna Művészegyüttes a legsikeresebb koreográfiákból összeállított Szerelemkerttel érkezik a Várkert Bazárba, a Fitos Dezső Társulat Falusi színek produkciójában pedig a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét és kimeríthetetlen folklórkincsét hozza el közönségének.
A Táncbazár zárásaként egy budapesti premierrel készülünk – mondta el Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója – Pirók Zsófia egy olyan, kották nélkül létrejövő autentikus flamenco előadással készül, amelyben nemcsak a zenészek, hanem a nézők is egyszerre lüktetnek, lélegeznek a táncos-karmesterrel. A tánctanítás már szinte elmaradhatatlan része a Táncbazárnak – tette hozzá az igazgató – így az előadásokat követően a táncolni vágyók idén is belekóstolhatnak a színpadon látottakba. A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Multifunkcionális terembe költöznek.

A Táncbazár programsorozat létrejöttét a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

tancbazar2018

TÁNCBAZÁR 2018.
TÁNCESTEK A VÁRKERT BAZÁR ÖNTŐHÁZ UDVARÁN

Az előadások után tánctanítás

Időpont társulat helyszín

2018. július 13. péntek
20.30 Magyar rapszódia
Magyar Állami Népi Együttes – Hagyományok Háza Várkert Bazár
Öntőház udvar

esőhelyszín:
Multifunkcionális terem


2018. július 14.szombat
20.30 Flamenco Soul
Soul – Suena – Szól – Sol
FlamenCorazonArte Táncszínház

2018. július 15.vasárnap
20.30 Magyar rapszódia
Magyar Állami Népi Együttes – Hagyományok Háza

2018. július 16. hétfő
20.30 Spirit of Hungary (Magyar lélek)
Magyar Nemzeti Táncegyüttes

2018. július 17.kedd
20.30 Szerelemkert
Duna Művészegyüttes

2018. július 18. szerda
20.30 Táncrapszódia
Magyar Nemzeti Táncegyüttes

2018. július 19. csütörtök
20.30 Falusi Színek
Fitos Dezső Társulat

2018. július 20. péntek
20.30 A táncoló karmester
FlamenCorazonArte Táncszínház
Budapesti premier