A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Egy év után újra Budapesten látható a Feledi János vezette Feledi Project Pilinszky ihletésű előadása Szálkák címmel, és újra meghívást kaptak Amerikába a HH11 Dance Festival-ra. 2018. február 27-én lesz látható a Feledi János vezette Feledi Project SZÁLKÁK című elő-adása a Három Hollóban, melyet utoljára egy éve láthattak a budapesti nézők. A Három Holló elnevezésű háromszintes kultúrtér az Erzsébet híd mellett, a Piarista Rend épületében helyezkedik el, ahol kávéházzal, kiállító- és előadótérrel várják a közönséget.

“Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás rólunk, emberekről szól.  Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon.” - mondta az előadás rende-ző-koreográfusa, Feledi János. Olyan kérdésekre keresik a választ, minthogy saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben, hol tartunk épp vagy hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése illetve miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?

Fehér Laura, Spala Korinna, Bajári Levente mellett Frigy Ádám csatlakozik a táncművé-szekhez az előadásban. Zongorán Tóth Mariann közreműködik, a díszlet, látvány Minorics Krisztián munkája.

szalkak feledi
Szálkák - Fotó: Makrai Péter

2018. március 1-4. között meghívást kaptot Feledi János-Feledi Project Amerikába, a HH11 DANCE FESTIVÁLRA. A Santa Barbara-i fesztiválon 27 együttes több, mint 100 művésze lép fel. Itt mutatják be Duality duettjüket, amit direkt erre az alkalomra készítenek, és amit két alkalommal is előadnak a Center Stage Theaterben. Ezen felül Feledi Jánost felkérték, hogy a nyitónapon megrendezésre kerülő mesterkurzust a Santa Barbara-i University of California-n tartsa meg.