A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
2011. szeptember 6-7. 20.00 óra Trafó KMH

Az ösztönén, a civilizált ember és a homo ludens kreatív küzdelme: az ember, mint természeti lény, mint ész uralta tervező és kivitelező, s mint tét nélkül játszó, vakmerő, tréfálkozó gyerek szimbolikus mozdulatokba gyúrt, látványos, elemelt képekbe szőtt játéka.

Az előadás fókuszpontjában a férfi – mint az ideál, az erő, az indulat. Ismét egy új irány, új kísérlet, új nyelv ugyanannak az örök témának a kibontására: mi lakozik az emberben, mi lakozik az önnön nemiségébe ágyazott emberben?

Megszokhattuk a nyers erő, a fizikalitás, az emberben rejlő „állatiasság”, „ösztön” lüktető jelenlétét a Duda Éva-darabokban. Mind mintha egy terápiás kezelés – mozgásterápia - révén hántaná le alakjairól civilizált énjüket, a tanultság, etikett, jól neveltség elsajátított beidegződéseinek nyűgeit, hogy az alaplényegig hatoljanak magukban. A szereplők játékai mögött ugyanaz a lecsupaszító rituálé húzódik.

rumble_dg2
Fotó: Dusa Gábor

Képek az előadásból>>

Alkotók, előadók: BORA Gábor, BORDÁS Emil, CSUZI Márton, GRECSÓ Zoltán, MIKÓ Dávid, GULYÁS Anna, JÓNÁS Zsuzsa, SIMKÓ Beatrix
Zeneszerző és zenei szerkesztő: KUNERT Péter
Fénytervező: KOVÁCS Gerzson Péter
Koreográfus asszisztens: GULYÁS Anna
Produkciós munkatárs: CZVEIBER Barbara
Fotó, video spot: DÖMÖLKY Dániel
Jelmez: MASA Richárd, OPRA SZABÓ Zsófia
Vokál: PETŐ Kata & MC Zeek
Díszlet, koreográfia: DUDA Éva