A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.


"Mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül értesített Balikó Tamás a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója január 26-án arról, hogy tagozatvezetői megbízatásomat január 29-i hatállyal visszavonja, s hogy a Pécsi Balett vezetőjének Kováts Tibort nevezi ki, én pedig magántáncosként tagja maradhatok a színháznak. A döntést és a jelenlegi helyzetet jogtalannak tartom. A vezetői kinevezésem visszavonása nem közös megegyezéssel történt. Nem vagyok a Pécsi Balett tanácsadója, nincs ilyen megbízás a kezemben, de egyébként sem vállalnék ilyen funkciót jelenleg. A sajtóban megjelent és a nekem szóban elmondott indokok nem állják meg a helyüket, nem objektívak. A megfelelő fórumokon az indokokat részletesen cáfolni fogom.

vinczenyilatkozatMivel a vezetői kinevezésem 2011. július 31-ig szólt, bírósági úton fogom érvényesíteni a jogaimat és a bíróságtól a vezetői visszahelyezésemet kérem. Az elmúlt öt év munkáját nem hagyom veszni. Nekem fontos a Pécsi Balett, fontos ez a város. Tudom, hogy a nézők  szeretik az előadásainkat és elértük, hogy ismét szívesen jönnek balettre.Az Európa Kulturális Fővárosa program nagyköveteként, friss Prima-díjasként nem értem az EKF említését, mint indokot. A Pécsi Balett, illetve én voltam az egyetlen a Pécsi Nemzeti Színházban, aki már 2007-ben
a program mellé állt és aktívan a kezdetek óta részt vesz EKF projektekben. Többek között 2007-ben megalapítottam a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót EKF programtámogatási keretből. A tánctalálkozó sikeresen működik és a vendégprodukciók mellett nem titkolt szándékom volt, hogy felhívjam a figyelmet a Pécsi Balettre és kapcsolatokat építsek együttesünk számára. EKF nagykövetként képviseltük városunkat Brüsszelben, Moszkvában, Párizsban, most utazunk Szarajevóba és Regensburgba.

A Pécsi Balett 2010-ben 50 éves. A jubileumi év ünnepi programsorozata már elkészült.
Amit csak tudok, szeretnék ebből megvalósítani. A Pécsi Balett 50 éves múltja, Eck Imre hagyatéka nem ilyen ünnepi évet érdemelt. Bízom az igazság erejében."

Forrás: Pécsi Balett