A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Caroline Waters - Tánc mindennel, ami csak vagy


2009. február 21-22 - szombat, vasárnap 10:00 -15:00
INTENZÍV HÉTVÉGI KURZUS


A "kontakt improvizációs" órák és workshopok főként a kontakt improvizációra, mint tánc technikára koncentrálnak. Célja az alapvető kontakt improvizációs ismeretek jobb megismerése, ezen belül az érintésen, figyelmen, kitartáson, elengedésen, guruláson, csúszáson, spirálmozgáson, kinyúláson, toláson, esésen, lebegésen, a súly megosztásán és átadásán keresztül történő tiszta kommunikáció. Később foglalkozunk a repüléssel, az elkapással, a fejjel lefelé levéssel, és mindezen tudások alkalmazásával a kontakt táncban.

A talajjal és a térrel, majd partnerrel való kapcsolatban megélt táncban megtapasztaljuk az érintés különböző minőségeit, megtaláljuk az információ átadás különböző módjait, az érintésen alapuló figyelmet. A partner testének és annak hasonlóságainak megismerése segít a fesztültség oldásában, ezen keresztül részletes tudásra és tudatosságra tehetünk szert arról ahogyan testünk érez és működik.

Szólóban és duóban dolgozva adott, funkcionális elveken alapuló mozgásmintákat fogunk gyakorolni. Az improvizációs duókban és triókban ezen elvek alkalmazásával régi szokásainkon és korlátainkon átlépünk, új utakat találunk, a kontakt táncban puhább és hatékonyabb mozgást érünk el. Minden új tapasztalat lehetőség a partnerrel való szabad improvizációban való változtatásra.

Caroline Waters számtalan nemzetközi improvizációs fesztiválon vett részt Európában és Amerikában. Tanári, előadói és rendezői munkái elsősorban a kontakt improvizáció és a New Dance technikákon alapulnak, melyek az előadásoktól a terápiás feladatokig terjednek. Caroline a 2003-as Fesztiválon tanított utoljára Magyarországon.

Caroline kurzusa képességektől függetlenül mindenki számára nyitott!


Kurzus ára: hétvége 8.000,- Ft, egy nap 4500,- Ft
Információ és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szilágyi Enikő: 06 30 6365621