A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

ART BALETT - SZÁZHALOMBATTA

A táncművészet színes palettáját az utóbbi években, a modern-kortárs táncegyüttesek egyre növekvő száma jellemzi Magyarországon, azonban a klasszikus táncművészeti stílusok – klasszikus és modern balett, néptánc – alapján működő táncegyüttesek száma számottevően, évtizedek óta változatlan.

Magyarország legújabb és legfiatalabb modern balett együttese, 2011 júniusában kezdte meg működését Százhalombattán, Szalay Tamás – igazgató és Issovits István – művészeti igazgató vezetésével.

Az Art Balett – Százhalombatta létrehozásának gondolatát az inspirálta, hogy legyen egy új, klasszikus balett alapú, modern balett együttes, amely a kor igényeinek megfelelő magas technikai és művészeti szinten képviseli a neoklasszikus stílust oly módon, hogy nézőinek egyedi és meghatározó élményt nyújtson. Célunk az is, hogy a balett műfaja iránt ismét felkeltsük az érdeklődést, újra a népszerű stílusok közé kerüljön és előadásainkban minden korosztály megtalálja majd a számára fontos művészi élményt.

Az együttes 14 táncművésze közül többen hazai és külföldi előadóművészi gyakorlattal rendelkeznek (pl.: Deutsche Oper am Rhein - Düsseldorf, Zürcher Ballett - Zürich, Magyar Fesztivál Balett), azonban fontosnak tartottuk azt is, hogy friss diplomás, fiatal táncművészek is helyet kapjanak az együttesben, mert az ő szakmai fejlődésük is garantálja a társulat jövőjét.

Az Art Balett - Százhalombatta repertoárját hazai és külföldi koreográfusok, alkotók korábban készült nagysikerű műveiből, valamint az együttes számára készült új darabokból hozza majd létre.

Honlap: http://www.artbalett.hu/