A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Szeptemberben – immár hagyományosan – három napra Keszthely lesz a Balaton tánc fővárosa. A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Kongresszusi Központ és Színház szeptember 10-12. között rendezi meg nyári fesztiválját, amely idén új nevet kap, és TáncPart néven várja a Balaton parti város nézőit. A fesztivál programjában négy olyan előadás látható, amely a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal nagy sikert arat. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

Ahogy azt már keszthelyi közönségünk megszokhatta, ebben az évben is három nagy táncegyüttes, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Bozsik Yvette Társulat produkcióit láthatják, illetve Horváth Judit, a társulat gyerekelőadásairól készített fotóiból nyílik tárlat. - nyilatkozta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A TáncPart elmaradhatatlan része Lakatos János Nívódíjas koreográfus és táncpedagógus hihetetlenül szórakoztató prezentációja, a Táncoló filmkockák, amit ezúttal a Főtéren, díjmentesen tekinthetnek meg az érdeklődők. A másfél órás tánc- és kultúrtörténeti kalandozáson bepillantunk a 80-as évek kedvenc táncfilmjeinek kulisszatitkaiba.

A gyerekek sem maradnak program nélkül, a Bozsik Yvette Társulat a Magyar népmesék című, humorral és furfanggal átszőtt előadását hozza el a gyermekközönség számára.
A Szegedi Kortárs Balett a Coppélia | Koncert tangóharmonikára és zenekarra című előadását mutatja be, míg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Bonchida háromszor című műsorukkal kedveskednek a közönségnek.
Végül, a már hagyományosnak számító táncházban Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai a Főtéren mutatják meg a néptánc alapjait, ahova szeretettel várják a táncos kedvű érdeklődőket.

tancpart2020

TáncPart - Keszthely
2020. szeptember 10-12.

PROGRAM

 

2020. szeptember 10. csütörtök,
11.00 és 14.00
Balaton Színház – Színházterem
Magyar népmesék
Bozsik Yvette Társulat

2020. szeptember 11. péntek,
19.00
Balaton Színház – Színházterem
Coppélia | Koncert tangóharmonikára és zenekarra
Szegedi Kortárs Balett

2020. szeptember 11. péntek
21.00
Főtér
Táncoló filmkockák
Az őrült 80-as évek
Lakatos János előadása
Díjmentes program

2020. szeptember 12. szombat,
17.30
Főtér
Táncház a Fő téren
Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Díjmentes program

2020. szeptember 12. szombat,
19.00
Balaton Színház – Színházterem
Élő Tánc-Archívum
Bonchida háromszor
Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Megnyitó: 2020. szeptember 10-én, az előadás után.
Balaton Színház – Simándy terem
Fotókiállítás Horváth Judit a Bozsik Yvette Társulat gyerekelőadásairól készült fényképeiből