A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Szeptember 28-án mutatják be Hat tánc címmel új Bartók ihlette előadásukat az Oláh Dezső jazztrióval, majd október 6-7-én New Yorkban lépnek fel a 2017 Dumbo Dance Festiválon Own Destiny című duettel.

feledi17osz

Szeptember 28-án mutatja be a Feledi János vezette Feledi Project új kreációjukat, a Bartók ihletette HAT TÁNC című darabját. Az egyfelvonásos előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok művére, az 1915-ben írt zongorára íródott művének dob, bőgő, zongora adaptációja. A darabban az emberi egzisztencia határait kutató expresszionizmus és az irónia, valamint a szándékos egyszerűség és a kontrapunktikus összetettség jól megférnek egymás mellett.

A premier, a Nemzeti Táncszínház szervezésében, szeptember 28-án lesz látható a Várkert Bazárban, 19 órai kezdettel. A bemutatón közreműködik Oláh Dezső, Junior Príma díjas zongoraművész, zeneszerző mellett Oláh Péter bőgőn és Pecek Lakatos János, dobon.

Az előadásban Tóth Brigitta, Hortobágyi Brigitta és Frigy Ádám táncművészek mellett, Hoffmann Luca, Kovács Eszter és Erdélyi Zsombor, a Magyar Táncművészeti egyetem végzős hallgatói is színpadra lépnek.

Október 5-8. között rendezik meg 2017 Dumbo Dance Festivalt New Yorkban, ahová harmadik alkalommal is meghívást kapott a Feledi Project. Az Own Destiny című duettet két napon is láthatja a tengerentúli közönség a Gelsey Kirkland Arts Centerben. 

A fesztivál 4 napja alatt 70 együttes, 350 táncművésze mutatkozik be a szakmának, fesztivál igazgatóknak és a táncszerető közönségnek. A programban amerikai, svájci, kínai, koreai, olasz, japán és spanyol együttesek előadásait láthatják az érdeklődők.

 

Forrás: Feledi Project, fotó: Marosi Viktor