A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

A Nemzeti Táncszínház szervezésében a Marczibányi Téri Művelődési Központban Juhász Kata Társulata bemutatja Bemelegítés című előadását április 26-án, szerdán 19:00 órai kezdéssel. A Bemelegítés című előadást kifejezetten fiataloknak, leginkább a 10-14 éves korcsoportnak szántuk. Az elmúlt 3 évben azonban más korosztályoknak – alsó-tagozatos, középiskolás és felnőtt közönség előtt – is sikerrel játszottuk a darabot. Az interaktív előadás a 2016-os Assitej Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén Békés Pál alkotói díjban részesült.

A „bemelegítés” címet konkrét és metaforikus értelemben is használjuk. Metaforikus értelmében egzisztenciális állapotként, általánosabb síkon: az emberi életre, a kapcsolatokra, a közösségben való létezésre fókuszálva vetjük föl a bemelegítés témáját. Mondhatjuk, hogy az ember – ha nem is gondol erre –különböző életkoraiban, élete különböző stádiumaiban- mindig bemelegít: készül, edz, felkészül valamire. Gyermekként, majd kisebb vagy nagyobb kamaszként készül, „melegít” a felnőtt életre, annak a – több-kevesebb változtatással – mindannyiunk életében lefuttatandó „programnak” a végrehajtására, amely fizikai
(élő) és társas lény mivoltunkból következik.

Mozgásvilágát tekintve az a darab, amit a cím is sejtet: bemelegítés, amely során a szereplők a test mozgásra való felkészítésétől eljutnak a látványos, akrobatikus elemekig, valamint az egységes, közös táncig.

warmup

Előadják: Keresztes Patrik, Géczy Roland, Mikó Dávid
Koreográfus: Juhász Kata
Zeneszerző: Csizmás András
Szövegek: Müller Péter Sziámi és a táncosok
Koncepció: Lóky Tamás
Drámapedagógus konzultáns: Bethlenfalvy Ádám, Kámán Orsolya
Akrojóga: Michal Maciaszek
Produkciós partnerek, támogatók: NKA, EMMI, Zawirowania, Nemzetközi
Visegrádi Alap VARP- PA rezidencia program, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ