A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Júliusban még javában tart majd az évad a Nemzeti Táncszínházban. Idén is könnyed nyári élményt ígér a magyar táncművészet otthona, azonban most rendhagyó módon a nyári előadásokat nem szabadtéren tűzik műsorra. Meglepetéssel is készülnek, a produkciók előtt, 19:00-től a Nemzeti Táncszínház teraszán az aznapi fellépő együttesek köszöntik a Millenáris látogatóit és az érdeklődőket, akiknek egy rövid, ingyenes performance keretében ízelítőt adnak az esti előadásukból.

A hagyományokhoz hűen a 2023-as nyári műsorban idén is helyet kaptak flamenco, tangó, kortárs és néptánc előadások, valamint közönség kedvencek. A sort a Győri Balett nyitja: a Kodály Zoltán műveire koreografált Romance című táncelőadásukat mutatják be.

Ezt követően a néptáncé a főszerep, a Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza a Kárpát-medence kultúráját, népzenéjét és néptáncait bemutató nagyszabású Ünnep című előadásával érkezik. Még két nyárest magyar néptáncé a Millenárison: Fellép a Fitos Dezső Társulat, akik a gyökereink mélyére hatolnak A Falu című produkciójukban, valamint velünk lesz a Duna Művészegyüttes is, akik Kalotaszegre repítenek, hogy bemutassák a tájegység egyedi vonásait és a viselet- és táncbéli gazdagságát.

A TáncPark nincs tangó és flamenco nélkül: a Caminos a FlamenCorazonArte Táncszínház andalúz ihletésű estje és az Argentin Tangó Táncszínház, Budai László és vendégei Tango no Tango című modern tangó show-ja gondoskodik a latinos, forró hangulatról. A Nemzeti Táncszínház, mint a modern mozgásművészet palotája nem hagyhatja ki a nyári programjából sem a kortárs műveket: Kulcsár Noémi Tellabor Balaton című előadásában a gondtalan, napsütötte nyarak helyszíne, a "magyar tenger" jelenik meg, visszaemlékezve a legendás balatoni nyarakra. A kortárs ötöst a PR-Evolution Dance Company Esti Koktél című sanzon estje és táncszínháza követi, de itt lesz a közönséggel a Duda Éva Társulat ikonikus FRIDA, az élet múzsája című darabja, amely a világhírű mexikói festőnő, Frida Kahlo egzotikus álomvilágba kalauzolja el a nézőt, valamint Gabriel García Márquez legendássá vált alkotásával, a Szerelem a kolera idején című darabbal érkezik az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat.

A tánctanítás már szinte elmaradhatatlan része a Táncszínház nyári programjának, így egyes előadások után a táncolni vágyók még bele is kóstolhatnak a színpadon látottakba.

A TáncPark programjaira jegyet a már megszokott módon, online az Interticket jegyvásárlási rendszerén keresztül, valamint a Nemzeti Táncszínház épületben található jegypénztárban, személyesen lehet megvásárolni.

tancnyar23

TÁNCNYÁR

2023. július 5-14.

július 5. szerda 20.00

Romance
Győri Balett

július 6. csütörtök 20.00

Ünnep
Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza

július 7. péntek 20.00

Esti koktél
PR-Evolution Dance Company
(az előadás után táncoktatás)

július 8. szombat 20.00

FRIDA, az élet múzsája
Duda Éva Társulat

július 9. vasárnap 20.00

A Falu
Fitos Dezső Társulat
(az előadás után táncoktatás)

július 10. hétfő 20.00

BALATON
- Lacus Pelso -
Kulcsár Noémi Tellabor
(az előadás után táncoktatás)

július 11. kedd 20.00

Szerelmünk, Kalotaszeg
Duna Művészegyüttes
(az előadás után táncoktatás)

július 12. szerda 20.00

Szerelem a kolera idején
Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

július 13. csütörtök 20.00

Caminos
FlamencorazonArte Táncszínház
(az előadás után táncoktatás)

július 14. péntek 20.00

Tango no Tango - Moderntangó show
Budai László és vendégei - Argentin Tangó Táncszínház
(az előadás után táncoktatás)