A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

New Yorkban, Brüsszelben és Párizsban lép fel hamarosan a Feledi János vezette Feledi Project. A White Wave Dance Company 7 éve szervezi meg a SoloDuo Táncfesztivált, mely 2023. február 9-10. között lesz a New York-i Dixon Place-ben. A fesztiválon 33 táncművész vesz részt amerika és európa számos részéről, akiket neves előadókból és táncművészekből álló zsűri választ ki.

A program a szóló és a duett produkciókon keresztül a tánc művészetét ünnepli és lehetőséget ad a feltörekvő koreográfusok legújabb munkáinak bemutatására, élénk élményeket kínálva a közönségnek a fiatal tehetségek felfedezése és gondozása céljából. Így a Dixon Place egyedülálló intim helyszínné válik, ahol Feledi János február 10-én lép fel IN MEMORIAM... című produkciójával.

szalkak

Feledinek nem ez az első alkalom, hogy együttműködik a fesztivállal és a társulattal, 2015-óta rendszeres vendége a Soloduo Festival és a Dumbo Dance Festival programjának.

Február 14-én Brüsszelben a Liszt Intézetben lép színpadra a Feledi Project SZÁLKÁK című produkciójukkal.

Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás rólunk, emberekről szól.
A produkció nem a verseket táncolja el, és nem a versek világát fűzi egymás után, hanem azt mutatja meg, hogy jelenünkben mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon.

Saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben hol tartunk épp?

Hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése?

Miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?

Február 15-én szintén Pilinszky ihlette SZÁLKÁK előadással vendégszerepelnek Párizsban, a Liszt Intézetben, ahol az előadás követi az író üzenetét.

A produkcióban az egyszerű formák, gondolatok közvetítése kerülnek fókuszba, érzetében akár egy rózsa átható illata, ami végül megadja a színház illúzióját.

Az összművészeti táncszínházi előadásban Spala Korinna, Tóth Brigitta és az alkotó Feledi János táncművészek mellett közreműködik Trill Zsolt, érdemes és kiváló színművész illetve Tóth Mariann zongorista.

szalkak2

Fotók: Jókúti György