A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2022. november 30. 20:00 óra Trafó KMH

Az It Contains Hard Parts című táncelőadás központi témája az egyén és a csoport között fennálló feszültség. Születésünk pillanatától kezdve különböző közösségekben mozgunk – de vajon mi határozza meg, hogyan viselkedünk ezekben a csoportokban, milyen értékek mentén élünk együtt? Hogyan befolyásolják egyéni döntéseinket a közösségekben tapasztalt elvárások? A darab különböző szociális kapcsolatokat vizsgál, amelyeket a magyarországi és hasonló társadalmi kontextusokban tapasztalt személyes élmények ihlettek.

Simkó Beatrix egy nemzetközi csapattal dolgozza fel a produkcióban a fenti kérdéseket a tánc és – korábbi előadásaira is jellemzően – a társművészetek eszközeivel. Fontos szerepet kap így a Gryllus Ábris által írt zene, valamint a látvány, amely Dömölky Dániel díszlettervező és Kovács Adél–Batke Luca jelmeztervező páros munkájának eredménye.

hardparts

Simkó Beatrix tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a média, a Hamburgi Egyetemen pedig a performansz területein folytatta. Több mint tíz éve aktív szereplője a kortárstánc-szcénának, az elmúlt hat évben számos nemzetközi koprodukcióban dolgozott külföldön és Magyarországon egyaránt. Németországi erős jelenléte mellett munkáit Európa-szerte bemutatta Belgiumtól Finnországig. Jenna Jalonennel közös, Long time no see! című előadását beválogatták az Avignoni Fesztivál programjába és az Aerowaves hálózatba is. Grecsó Zoltánnal közös duettje, az #Orfeusz#Eurüdiké 5 évadon át szerepelt a Vígszínház repertoárjában. Emellett koreografált már a Közép-Európa Táncszínház és a debreceni Csokonai Színház részére is. Szoros partnerségben dolgozik a Műhely Alapítvánnyal, akik a németországi vonatkozású projektjei kapcsán is produkciós partnerként vannak jelen. Az előadás német-magyar együttműködésben, a Goethe Intézet nemzetközi koprodukciós támogatásának köszönhetően valósul meg, amelyet világszerte tíz művésznek ítélnek oda minden évben.

hardparts2

A magyarországi bemutató az Imre Zoltán Program támogatásával valósul meg.

Koreográfia: Simkó Beatrix
Előadók: Charlotte Virgile, Florian Entenfellner, Harrison Claxton/Váth Máté, Sara Valenti
Dramaturg: Costas Kekis
Díszlet-és látványtervezés: Dömölky Dániel
Jelmez: Kovács Adél, Batke Luca
Zene: Gryllus Ábris
Drámapedagógus: Hajdú Fanny
Produkciós menedzser: Kovács Brigitta
Produkciós asszisztens: Nyolczas Gitta
Fotók: Dömölky Dániel

Koprodukciós partnerek: Műhely Alapítvány, Ringlokschuppen Ruhr, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogatók: Goethe Intézet – Nemzetközi Koprodukciós Alap, Imre Zoltán Program (IZP), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Emberi Erőforrások Minisztériuma(EMMI), Municipality of Essen