A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

Idén a Szigeten a színház és tánc iránt érdeklődő közönség a megszokott helyen a domb lábánál, de egy megújult helyszínnel fog találkozni, ahol két külső szabadtéri színpadon futó produkciók, illetve helyspecifikus előadások váltják egymást, valamint több interaktív installáció várja a közönséget. A program a nemzetközi társulatok mellett a hazai művészekre is fókuszál, a nagy hírnévnek örvendő táncosok mellett pedig feltörekvő tehetségek is színpadra lépnek majd.

 

Un Loup Pour L'homme: Cuir 

2022. augusztus 10-11. 17:00 óra Sziget Színház és Tánc

A Cuir egy duett, ami a vonzást és a vonzódást járja körbe. Egy erőteljes test-test elleni konfrontációban két béklyózott férfi játszik egymás testének manipulálásával. Az az óvatos öröm, amely abban lelik, hogy egymást eszközzé, apparátussá, játszótérré vagy csatatérré alakítják és kölcsönös beleegyezéssel küzdenek egymással. A vonzás és a vonzódás közben nem a másik feletti hatalomra, hanem a közös hatalomra törekednek.

Alkotók: Arno Ferrera, Mika Lafforgue & Gilles Polet
Előadók: Arno Ferrera & Gilles Polet
Művészeti Igazgató: Arno Ferrera

cuir

Cie. Claire Ducreux: Silencis 

2022. augusztus 11-12. 15:00 óra Sziget Színház és Tánc

Ennek az új darabnak az ötlete egy kis olasz faluban született, ahol Claire Ducreux beleszeretett minden fába, minden virágba, minden napsugárba és minden csak félig nyitott rozsdás kis kapuba, amely egy teljesen benőtt kertbe vezetett... nem azért, mert szebb volt, mint bármely más hely, hanem mert sugallt valamit, ami arra invitálta, hogy úgy lássa a dolgokat, mintha először látna ilyet....

A táncon, színházon túl a költői jelenlétét szeretné közvetíteni, az esszenciáját…azt az érzést, ami rávilágít az élet varázsára.

Tánc És Koreográfia: Claire Ducreux
Alkotók: Victor Morato, Mayte Martin
Díszlet: Juan Carlos Sagarra

claire

Lasala: Fight 

2022. augusztus 13. 16:00, augusztus 15. 17:00 óra Sziget Színház és Tánc

Az embereknek a szenvedéssel való viszonya primitív. Az idők kezdete óta jelen van. A LASALA a szenvedés elleni küzdelmet dolgozza fel és jeleníti meg a tánc nyelvén.

A LASALA kortárs tánctársulata Judith Argomaniz vezetésével a tánc és a fotográfia területéről érkező művészeket elegyíti. A társulat a folyamatos kutatásra összpontosít, hogy létrehozzon egy sajátos fizikai nyelvet, amely kiemeli és tükrözi a csapat aggodalmait.

Rendező/Koreográfia: Judith Argomaniz
Előadók: Paula Parra And Garazi Etxaburu

lasala1

 

Alja Branc: Don't do, try!

2022. augusztus 15: 18:00 óra Sziget Színház és Tánc

 

A ‘Don’t do, try!’ kortárstánc előadás a döntési folyamatokban rejlő kihívásokkal foglalkozik. Az alkotók szembe helyezkednek a végrehajtás, cselekvés iránti kényszerrel.

A mai felnőtt társadalomban információk özöne áraszt el minket azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene elérnünk, megcsinálnunk valamit. Az alkotók nem ez ellen lépnek fel, inkább szeretnék a figyelmet az egyén sérülékenységére terelni. Éppen ezért céljuk nem egy nagyobb cél elérése vagy saját elvárásaik kielégítése, inkább csak a puszta próbálkozás élményének átélése.

Koreográfus: Alja Branc

alja