A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

 

2022 április 29., 16:00 - 22:00 – Várkert Bazár, Öntőház udvar


Flying Bodies & Collective Dope: You are the Flow

Április 29-én ingyenes szabadtéri eseménysorozattal ünnepli a tánc világnapját a Várkert Bazár. A mozdulatművészet határterületeiről érkező alkotók közösségformáló köztéri, workshopból kifejlődő, itt és most spontán születő előadással készülnek, amely annyira erősen épít a közönség részvételére, hogy végül velük együtt alakul közös mozgás-jammé. Az előadók minden érdeklődőt részvételre hívnak, hogy kilépve a megszokott néző-előadó felállásból részesei legyenek a mozgásstílusok egybefonódásának, ahol a workshop, majd előadás közös flow élménnyel ér véget.

A Flying Bodies és a Collective Dope alkotóközösségeinek You are the Flow című produkciója multidiszciplináris és aktív részvételre számít, egyaránt képes megszólítani az extrém sportolókat és a kortárs művészet közönségét azzal a nem titkolt céllal, hogy mindkét csoportot kimozdítsa komfortzónájából. Az előadás a kortárs táncművészet eszközeivel, közösségi struktúrájával az úgynevezett flow-élmény előidézését hivatott szolgálni: ezt a természetesen generált, a belső gátak alól felszabadító, rendkívül szabad és elmélyült tudatállapotot a szereplők és nézők közösen élik meg.

A városi extrém sport, a parkour a maga akrobatikus és koreografált mozdulatsoraival könnyen képes kapcsolódni a legtágabb értelemben vett előadó-művészettel, a színházzal vagy a tánccal. S mivel természetes közege az utca, a nézők természetes módon válnak az előadás részeseivé, akár szereplőként is.

varkertflow

Program:
16:00-18:00 workshop
18:30-19:30 előadás
20:00-22:00 buli

A Flying Bodies egy olyan előadó-művészeti szervezet, melynek kiemelt célja a kortárs és underground kulturális terület gazdagítása, valamint a művészeti produktumok közvetítése és szabadtéri események kínálata, a különböző szubkultúrák kapcsolatba hozása a parkour, a kortárstánc, a színház és a cirkusz fúziója által.

A Collective Dope kortárs tánc és előadó-művészeti kollektívát Jenna Jalonen és Horváth Nóra alapították, különböző művészeti területek alkotóival dolgoznak együtt. Alkotásaikban az utcai, közösségi és kortárstánc által inspirált komplex struktúrákban rejlő egyszerű mozgásformákat kutatják a nyers, extrém fizikalitás, a test tudatos és tudattalan állapotain keresztül.

A You are the flow című előadás premierje 2020. október 17-én volt, a budapesti Boráros téren található gördeszkapályán. A produkció a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, a Flying Bodies és a Collective Dope közös programjaként valósult meg.

varkertflow2

Előadók: Fügedi Balázs, Horváth Judit, Kancsó Luca, Kántor Mátyás,Kis Bálint, Pataki Zoltán, Takács László, Tillinger Alex, Till Jenevein, Oberfrank Réka, Varga Csaba
Alkotók, koreográfusok: Csuzi Márton, Jenna Jalonen
Zenei közreműködők: Csuzi Márton, Kovács Jeromos, Petróczki Ákos
Produkciós asszisztens: Kárpáti Lili Melánia
Videó: Szabó János
Fotó: Szalai-Ballán Emőke

Támogatók, partnerek: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, Nemzeti Kulturális Alap, NKA Imre Zoltán Program, Hall of Parkour Hungary, Budapest Főváros IX. kerületi, Ferencváros önkormányzata, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Duda Éva Társulat, Műhely Alapítvány