A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2019. december 23., 15:00 és 18:00 óra, MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Pécsi Balett idén a Nemzeti Filharmonikusok új ünnepi előadásában lép fel a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében december 23-án. A Diótörő meséje a karácsonyi várakozás, és mindenekelőtt a jóságban való hit és reménység története. Ahogyan a Diótörő bábja megtanítja Marikának, a mese főhősének, úgy tanítja meg Csajkovszkij nekünk, hallgatóknak, hogy milyen drága kincs a boldogság és a szeretet.

A Nemzeti Filharmonikusok új Diótörő előadását a Pécsi Balett meseszép táncával és Cakó Ferenc álomvilágba repítő homokrajzával szeretné karácsonyi ajándékként átnyújtani közönségének.

Az előadásban közreműködik: Cakó Ferenc (élő homokanimáció), a Pécsi Balett társulata, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara (karigazgató: Sapszon Borbála, Sapszon Ferenc) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar.
Karmester, rendezői koncepció: Hamar Zsolt Liszt-díjas Érdemes művész
Koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas

Az előadások 2019. december 23-án 15.00 és 18.00 órakor lesznek a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

diopecsi


Legyen varázslatos a nélkülöző gyermekek karácsonya is!

ADOMÁNYGYŰJTÉST SZERVEZ A PÉCSI BALETT.

Az ünnepre készülve a Pécsi Balett adománygyűjtést szervez a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjei számára. A gyerekeknek leginkább játékokra, színes ceruzákra, filctollakra, gyurmákra és egyéb kreativitást és művészeti fejlesztést segítő eszközökre lenne szükségük. Várják az új, valamint megunt, de jó állapotú játékokat is, hiszen ez egy rászoruló gyermek számára igazi ajándék lehet.

Adományaikat a Pécsi Balett székhelyén, Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben a Major utca 21. szám alatti portán az ajándékgyűjtő dobozba tehetik az adakozók 2019. december 15-én 15:00 óráig.

 

 Forrás: Pécsi Balett, fotó: Mihály László