A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2010. május 10-11. 20.00 óra MU Színház

Táncbemutató nemzetközi összefogással, a Jardin d’Europe program keretében
Bloom!: City


A City
egy táncelőadás, amely a kortárs kozmopoliszban a csoport és az egyén közötti kapcsolatot járja körbe. I´m Lovin' It.

A Bloom!
táncművészek eklektikus együttese, akik azzal a hittel vágtak neki a munkának, hogy az együttműködés az erőteljes és eleven munkák létrehozásának az alapvető feltétele. Az együttes első alkalommal Budapesten találkozott, magyar, spanyol és olasz tagjai vannak. Az együttes filozófiája szerint az alkotók újraértelmezik a koreográfus és az előadó közötti hierarchiát, így lehelve életet az alkotófolyamatba, amelyben minden művész egyenlő mértékben és felelősséggel vesz részt. A City, amely a Jardin d’Europe és a Műhely Alapítvány jóvoltából jött létre, az együttes első közös munkája.

bloomcity
Fotó:Katkó Tamás


Ebben a városban mindenki siet; a munkások, a kereskedők, a politikusok, az újságárusok, a munkanélküliek; mindegyik a maga zárójelében, a maga szegletében, a maga árnyékában, lehalkított hanggal. Ha valaki megkérdezi tőled, hogy mennyi az idő, válaszolsz neki? Ha valaki elesik az utcán, felsegíted? Ha valaki elkéri az apród, odaadod neki? Egy csapda lehet, egy kelepce.  Mindig Coca-Cola.

A társadalmi konvenciók tornyában élünk. Egy toronyban, ami az emberek Bábeljéből épült.


Alkotó-előadók: Dányi Viktória, Molnár Csaba, Sebestyén Tímea, Solinas Moreno, Igor Urzelai
Zene: Alberto Ruiz Soler
Fényterv: Pete Orsolya
Grafika: Magyarosi Éva
Produkciós vezető: Rácz Anikó


Dányi Viktória
Viktória tanult a Budapest Kortárstánc Iskolában, diplomáját a London Contemporary Dance School-ban szerezte. Ezután Budapestre költözött, ahol szabadúszó táncosként dolgozik. Az utóbbi években dolgozott Pataky Klári, Gál Eszter, Nagy Zoltán, Hód Adrien, Berger Gyula és Angelus Iván koreográfusokkal.

Molnár Csaba
Csaba tanulmányait a Budapest Kortárstánc Iskolában kezdte, iskola évei alatt különböző koreográfusokkal dolgozott együtt (többek között Hód Adriennel, Kun Attilával, Gál Eszterrel). Ezután tanulmányait a P.A.R.T.S.-ban folytatta (Brüsszel, Belgium), ezután a firenzei Compania Virgilio Sieni Danza társulathoz szerződött.

Moreno Solinas
Moreno a London Contemporary Dance School-ban tanult, jelenleg táncosként és koreográfusként építi pályáját. A Bonachela Dance Company tanulója volt (The Land of Yes és Land of No) és dolgozott a DV8 Physical Theatre-el (a To Be Straight With You című előadás felújításában) és a Stan Won't Dance társulattal (a Bábel című darab létrehozásában és turnéjában). www.hirudance.org

Igor Urzelai
Igor tanulmányit Madridban kezdte, a Real Conservatorio de Danza-ban tanult, de színészi diplomát is szerzett, majd a London Contemporary Dance School-ban diplomázott. Táncosként Igor dolgozott Jovair Longo-val és Katsura Kan butoh mesterrel, Anna Williams és Jan Dfe Schyenkel koreográfusokkal. Igor a közelmúltban lett a Peut-être Theatre tagja. www.hirudance.org

Sebestyén Tímea
Tímea tánctanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán kezdte, majd a Budapest Kortárstánc Iskolában folytatta 2005-ig. Az iskola elvégzése után a részt vett a MU Terminálban, ezen belül dolgozott Hudi Lászlóval, Goda Gáborral, Vera Ondrasikovával és Gergye Krisztinánnal. AZ elmúlt időben Juhász Kata, Nagy Zoltán, Zambrzycki Ádám és Jean-Mark Torres munkáiban működött közre.