A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

BEMUTATÓ: 2010. április 14-15., 19.00 óra  Merlin Színház

Az erőszak az emberi lélek egy sötét színe, mely minduntalan a felszínre tör.  Ám alkalmazkodó képességünk hatalmas, így kifejlesztettünk ellene egy védekezési rendszert, mely már ösztönössé vált, elfordítjuk a fejünket.  Amit nem látunk, az nincs. Visszavisz az út a saját kis világunkba, melyet mindenki olyanná épít, amilyenné csak szeretne. Erőszakmentessé, vagy éppen azzá.
Test testnek feszül, lélek a léleknek. Számtalan módja van az erőszaknak, számtalan módon sebezhető meg valaki. Akár láthatatlanul. Akár kívülről. Egyre  jobban árad felénk, belénk, az erőszak. Tv, rádió, újság, a mindennapi élet. Már életünk részévé vált. Meg sem sem lepődünk. Tudjuk hogy ez nem normális?

kiolmegkit
Fotó: Lázár Eszter

A Merlin Színház a PR-Evolution Dance Company-val közösen az erőszak témáját körbejárva szervezi meg a Ki öl meg kit? előadássorozatot, ahol KRIMINÁL SZAKEMBEREK, KÉPZŐMŰVÉSZEk, ELŐADÓMŰVÉSZEK, SZOCIOLÓGUSOK gondolkodnak el az ERŐSZAK témájáról.A két napos rendezvény első napját képzőművészeti kiállítás nyitja meg. A második napon pedig a témában jártas szakemberek kerekasztal beszélgetésébe kapcsolódhatnak bele a Merlinbe látogatók.

Baranyai Balázs: Este 7-8 között

Szabadulnánk, de valami mindig visszahúz.  Háború! Háború magamban, benned, bennünk. Háború fegyverekkel, szavakkal, érzelmekkel.  És a folytonos menekülés: fel-le, fel-le, egymástól, vagy egymáshoz.  Létezik egy megszelidítő erő?

Alkotótárs: Nemes Zsófia
Táncművészek: Nemes Zsófia, Tonhaizer Tünde, Baranyai Balázs, Zsíros Gábor

Myriam Naisy: Série noire, Série blanche
Série noire
2 duó, 1 trio. Agresszív, veszélyes mozdulatok. Veszélyes világba tévedtünk, abban élünk. Erőszak mindenhol.
Série blanche
Állandóság, látszólag semmi sem változik, mégis minden mozog, sodró lendület, nincs megállás.

Táncművészek: Balkányi Kitti (Inversedance tagja), Nemes Zsófia, Tonhaizer Tünde, Baranyai Balázs, Zsíros Gábor