A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.

2010. április 2. 20.00 óra MU Színház

Üveg mögött élnek az agglegények / (…) Fölöttük lebeg mindig a menyasszony / óvakodik azért hogy el ne asszon / azon tűnődik: hasson vagy ne hasson / (…) és boldogok amíg egymást hülyítik” (Vers Marcel Duchamp Az agglegények levetkőztetik a menyasszonyt és azután…című munkájára)

andaxinvissza
Fotó: Teátrumfotó

Egy szempillantásnyi átkelés tükröződő visszaverődései.Szimbolikus helyváltoztatás. Át kell kelnünk, hogy megismerjük a másik oldalt. Átlépni a másikba, a másik testbe. Egyik oldalról a kép létrejöttének pillanata, másik oldalról a kép befogadásának pillanata.
Duchamp műve, a Nagy Üveg kapcsán.

Az előadás Marcel Duchamp világát idézi meg. Duchamp francia festő, képzőművész, kubista, szürrealista és dadaista stílusban alkotott, és minden modern stílusirányra hatással volt. Művészetével megelőlegezi a transzvesztita művészetet, a happeninget, a performance-ot, és a body artot.

A Visszaverődések című táncelőadásban egy pillanatnyi és kísérleti helyzetet teremtenek, amely változásnak és módosulásnak van kitéve.

Az Andaxínház 2009-ben elkezdett koncepcióját folytatva, most is fiatal társalkotókat hívott meg az együttgondolkodásra, lehetőséget adva nekik a kibontakozásra, melynek során különböző művészeti ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit vizsgálják.

Alkotótársak: Hadi Júlia, Góbi Rita, Grecsó Zoltán, Juhász András, Mindák Gergely, Opra Szabó Zsófia, Sőrés Zsolt, Zsalakovics Anikó