A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
2010. február 9.  20.00 óra Merlin

Fabien Prioville a kanadai La La La Human Steps társulatánál kezdte pályafutását, majd 1999 és 2006 között a Tanztheater Wuppertal tagjaként Pina Bausch több koreográfiájában szerepelt. Azóta dolgozott többek között Nagy Józseffel és Davis Freemannel is. Koreográfiákat az utóbbi három évben kezdett készíteni. A Jailbreak Mind első önálló, független munkája.

jailbreak

Az otaku olyan tízen-huszonéves fiatal, aki kizárólag a mangákból, képregényekből, videójátékokból épített saját virtuális világában életképes. A digitális kor gyermeke. Japánban teljes iparág épül ennek a generációnak a manipulált fogyasztási szokásaira.
Szívük a számítógép surrogásának ritmusára dobban, szóhasználatuk a gépek nyelvezetéhez alkalmazkodik. A társadalmi érintkezési felületeket óvatosan kerülik, hiszen számukra a való világ egy furcsa, elképzelhetetlen, távoli bolygónak tűnik, ahol lépten-nyomon veszélyek és ellenségek leselkednek rájuk.

„A neonreklámjairól és méretes játéktermeiről híres tokiói Akihabara negyedben véres ámokfutás szemtanúi lehettek a vasárnapi vásárlók. A huszonöt éves, magát később »gengszternek« valló Kato Tomohiró egy kisteherautóval hajtott a tömegbe, majd a kocsiból kiszállva túlélőkéssel támadta meg a járókelőket. A férfi ámokfutásának hét halálos áldozata, és tíz sebesültje van.” Olvashattuk a hírt 2008 júniusában. Fabien Prioville, akit az izgatott, hogy hogyan torzulhat el ennyire a képernyő előtt nevelkedett ember valóságérzék(elés)e,  ezt a hírt dolgozza fel szólójában.


Koncepció, koreográfia, tánc: Fabien PRIOVILLE
Zene: Frank SCHULTE
Videó: Uli SIGG