A magyar táncművészeti és táncszínházi élet online magazinja.
2010. február 26 - 27.  20.00 óra MU Színház

A MU Terminál tánc-, és mozgásszínházi műhely, ahol a táncművészeti iskolákban végzett, fiatal táncosok egy évadon keresztül dolgoznak együtt koreográfusokkal, rendezőkkel, oktatókkal. Műhely, amely a pályakezdők számára megadja azt a szakmai tudást, amelyet csak a folyamatos táncképzés és a színpadi munka adhat. A MU Terminál V.évfolyamának második, B Estjén Vladka Malá 6x1 című bemutatóját és Fejes Ádám Boxed In felújítása kerül bemutatásra.

Bemutató
MU Terminál V. évfolyam B est
Vladka Malá: 6X1

terminal5bHat táncos, hat egyéniség, majd meglátjuk, mi lesz...

Vladka Prágában született, és a prágai konzervatóriumban kezdte tánc tanulmányait.
Később a Rotterdami táncakadémián táncművész diplomát szerzett. Hollandiában dolgozott a Dansend Hart Dance Company-val, és a Galili Dance Company-val. Több mint tíz éve él és dolgozik Magyarországon, tavaly a Budapest Tánciskolának készített Mennék című koreográfiáját Lábán-díjra jelölték.

táncolják: Baranyai Erika, Horváth Ádám, Molnár Zita, Plóza Gabriella, Posgay Balázs, Emily Severin
zene: Mizsei Zoltán
fény: Fejes Ádám
koreográfus: Vladka Malá

Felújítás
Fejes Ádám: Boxed In

A Boxed In ősbemutatója 2002-ben a Nemzeti Táncszínházban volt, akkor négy táncos előadásában került színpadra. A táncosok szűkre szabott térformákban, szigorú pontossággal végrehajtott mozgássorozataikkal, feszes egymás mellé rendeződésükkel megteremtik az együttmozdulás torokszorítóan súlyos feszültségét. A mű súlyát teljes egészében vállukon hordó táncosok összes tudására, koncentrációjára szükség van a darab minden pillanatában ahhoz, hogy a fent leírt hatás megszülethessen. Ebben a koreográfiában, igazi értelmet nyer az élő előadás különlegessége, mert a végrehajtás során egyértelműen tetten érhető a pontos, vagy pontatlan táncolás, mely mint a darab legmeghatározóbb eleme kerül terítékre a nézők elé.

táncolják: Baranyai Erika, Horváth Ádám, Molnár Zita, Plóza Gabriella, Posgay Balázs, Emily Severin
zene: Márton Péter
díszlet: Rózsa Béla
fény: Fejes Ádám
koreográfus: Fejes Ádám

Támogatók:
NKA, OKM, MU Színház, Terminál Alapítvány, ÁR-TÉR KFT